top of page

Nieuw in Hondenstudio Le Garage: Basisworkshop vachtverzorging

Deze workshop is speciaal voor baasjes die hun eigen Doodle of Barbet willen leren onderhouden. Je neemt dus gezellig je eigen hond mee!

Tijdens deze workshop leer je een stukje theorie over de vachtsamenstelling, welke materialen je wel en niet moet gebruiken en hoe je ze moet gebruiken, het verzorgen van de oren en ogen, het bijknippen van de oogjes en voetjes en nog veel meer.  Uiteindelijk ga je zelf aan de slag met de door jou meegebrachte hond!

 

LET OP! Je leert niet je hele hond trimmen, daar zijn deze 3 uurtjes echt te kort voor!

De workshops vinden plaats op een door jou gekozen moment op:

werkdagen van 9.00 - 12.00 uur of van 13.00 - 16.00 uur.

Of in het weekend van 10.00 tot 13.00 uur.

De kosten voor deze workshop zijn €,195,00  inclusief koffie, thee en wat lekkers. Wil je iemand meenemen die alleen meeluistert en -kijkt? De kosten hiervoor zijn €75,00. 

bel of mail mij gerust voor meer informatie.

Nieuw in Hondenstudio Le Garage: Gebitsreiniging Emmi-Pet

Laat het gebit van uw hond professioneel bijhouden/reinigen. Ook voor slechtere gebitten met aardig wat ontwikkeld tandsteen. Dat is goed nieuws, want deze behandelingen zijn geheel pijnloos en zelfs het geluid en trilling is niet waarneembaar voor de hond vanwege de geweldige technologie! Gebitsproblemen zijn een veelvoorkomende kwaal bij honden. Maar liefst 8 op de 10 honden ouder dan 3 jaar hebben last van gebitsproblemen. Het is daarom belangrijk om de oorzaken te kennen, de symptomen te herkennen en te weten welke rol gebitsverzorging kan spelen in het verminderen van gebitsproblemen. 
In veel gevallen is tandplak de oorzaak van gebitsproblemen. 

 

Als je hond last heeft van één of meerdere genoemde kenmerken, is het verstandig om naar de dierenarts te gaan voor een gebitscontrole en eventuele verdere behandeling. Bovendien is het belangrijk het gebit van je hond dagelijks te verzorgen. Dagelijks tandenpoetsen is de meest effectieve methode om zijn gebit schoon en gezond te houden. Naast het tandenpoetsen is het raadzaam om het gebit extra te verzorgen door je hond bijvoorbeeld dagelijks kauwsnacks te geven die helpen het gebit te verzorgen. Ook kunnen wij u helpen met de gebitsverzorging van uw hond. 

 

Wij werken met de Emmi-Pet ultrasone tandenborstel. De Emmi Pet doodt bacteriën op de tanden, het tandvlees, en tot 12 mm diep in het tandvlees. Het beschermt zowel de tanden als het tandvlees tot aan de tandwortel. Ultrasoon geluid met tot 96 miljoen geluidsgolven per minuut verwijdert, in combinatie met de zich vormende microblaasjes, op effectieve wijze bacteriën, tandsteen en tandplak bij uw hond.


Tandplak is een onzichtbaar laagje op de tanden, bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën. Tandplak kan in 24 uur omgezet worden in tandsteen. Het ruwe oppervlak van de tandsteen vormt vervolgens een ideale basis voor nieuwe tandplak- en tandsteen aangroei. Waar tandplak relatief gemakkelijk te verwijderen is door goede verzorging van het gebit, kan tandsteen alleen verwijderd worden door het onder algehele verdoving van de tanden af te schrapen. Tandplak kan zorgen voor ontstoken tandvlees, wat zich weer kan uitbreiden en op lange termijn kan leiden tot ernstige klachten, zoals verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen. Het is daarom belangrijk het gebit van je hond schoon te houden.  

Hoe kun je gebitsproblemen bij je hond herkennen? 
Hoewel een groot aantal honden last heeft van gebitsproblemen, kan het lastig zijn om de gebitsproblemen te herkennen bij jouw hond. Een belangrijke aanwijzing kan zijn dat je hond minder veel eet en voornamelijk droge brokjes laat staan vanwege de harde textuur van de brokjes. Daarnaast wordt vaak ten onrechte gedacht dat honden van nature een slechte adem hebben, terwijl een slechte adem juist een indicatie kan zijn van gebitsproblemen bij jouw hond. Ook een bruine aanslag op de tanden van je hond wijst in veel gevallen op gebitsproblemen. 

Tenslotte zal je hond zich in sommige gevallen anders gedragen, bijvoorbeeld afstandelijker. Als je hond last heeft van één of meerdere genoemde kenmerken, is het verstandig om naar de dierenarts te gaan voor een gebitscontrole en eventuele verdere behandeling. Dagelijks tandenpoetsen is de meest effectieve methode om het gebit schoon en gezond te houden.

 

Prijzen op aanvraag, deze zijn namelijk geheel afhankelijk van de staat van het gebit en de grootte van de hond. Extreem slechte gebitten behandelen wij niet, dit is een taak van de dierenarts

bel of mail mij gerust voor meer informatie.

Nieuw in Hondenstudio Le Garage: Hondenmassage door een gediplomeerde hondenmasseuse

Hondenmassage?! Het klinkt misschien gek of als een overbodige luxe, maar een massage kan zeker voordelen opleveren voor je hond. In deze drukke maatschappij is het soms moeilijk om voor jezelf ontspanning te vinden en hetzelfde geldt voor honden! Door de vele prikkels kunnen honden uit balans raken. Dit merk je aan de communicatie, houding en gedrag van je hond, maar ook zeker aan de lichaamstaal van de hond.  Spanning in het lichaam kan leiden tot spanning in het hoofd, en spanning in het hoofd kan leiden tot spanning in het lichaam. (Herkenbaar, toch?)

Als je een van de volgende eigenschappen herkent bij jouw hond, dan kan massage een oplossing bieden: stress, stijfheid, strakke huid, doffe vacht, moeizaam opstaan, nervositeit, angst, moeite met ontspannen, gedragsveranderingen en veroudering. Maar welke voordelen heeft een massage nu eigenlijk? Allereerst kan het een ontspannen gevoel geven. Voor honden is rust belangrijk, dus ontspanning bieden is zeker goed. Bij hondenstudio Le Garage is er altijd rust. Er lopen geen andere honden rond. Een massage kan er ook voor zorgen dat stijfheid- en spierspanning wordt verminderd. Het kan zorgen voor stressvermindering en voor een gezondere huid en vacht. Als laatste kan het ook nog eens zorgen voor een sterke band onderling, tussen hond en baasje. Tijdens het masseren kan een hond helemaal tot rust komen, maar in sommige gevallen is het lastig een hond te laten ontspannen. Het kal veel tijd kosten voordat een hond zichzelf helemaal overgeeft en totaal ontspant.

bel of mail mij gerust voor meer informatie.

 

bottom of page